• -

28 липня – День Української Державності


   28 липня 2023 року Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашої історії – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава. Також 28 липня Україна відзначає 1035 років Хрещення Руси-України, а українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого.

   З нагоди відзначення Дня Української Державності наукова бібліотека пропонує до перегляду книжкову виставку “УКРАЇНА. ЕТАПИ ДЕРЖАВНОСТІ”

   Видання “Родовід” надало безоплатний доступ до електронної версії масштабного альбому “НАШ ГЕРБ. Українські символи від княжих часів до сьогодення”. У цьому 400-сторінковому альбомі – понад 700 ілюстрацій із більш ніж 50 музеїв, архівів і бібліотек України та світу

   Електронне видання з фонду наукової бібліотеки Хмельницького національного університету

   Довідка
  З 2024 року подія буде відзначатися щорічно 15 липня з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Відповідний законопроєкт було внесено президентом Володимиром Зеленським 28 червня 2023 року та ухвалено Верховною Радою України.


Skip to content