Свято вишиванки, хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Українську вишивку називають "Молитвою без слів", а сорочка – вишиванка є головним оберегом людини.

   З нагоди Дня вишиванки в університетській книгозбірні відбувся флешмоб "Вишиванка – душа українського народу", ініціаторами проведення якого виступили наукова бібліотека та кафедра української філології.

   До флешмобу долучилися викладачі, студентська молодь, працівники бібліотеки та університету, артисти студентського літературного театру "Глорія".

   Привітав учасників свята доктор технічних наук, професор кафедри машин і апаратів, електротехнічних та енергетичних систем О. М. Синюк.

   Бібліотека розквітла різноманітними кольорами та орнаментами!



   Працівники бібліотеки презентували виставку-інсталяцію "Любов ’ю квітнуть вишиванки" та віртуальну виставку "Українське вбрання – частка українського народу".


   Артисти СЛТ "Глорія" читали авторські поезії та вірші про Україну та оберіг українського народу – вишиванку. У виконанні солістки театру прозвучала пісня-гімн "Вперед, українці, вперед!".



   Під час флешмобу присутні активно відгадували закодовані імена в українській вишиванці; складали карту "Україна вишивана"; демонстрували вишиванки та влаштували справжню фотосесію.


 
 

   Разом всі присутні виконали відому українську пісню "Червона рута».

   Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у
стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.






    Вишиванка в Україні – світ краси й фантазії, поетичного осмислення навколишньої природи, схвильована розповідь про думки й почуття людини, світ натхненних образів, що сягають давньої міфології, звичаїв і уявлень наших предків.

   Тож, одягаймо, друзі, вишиванки не тільки у свята, щоб українців побачив світ!


Перейти до вмісту