• -

Нові надходження

   До фонду наукової бібліотеки надійшли книги викладачів факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних систем

Науково-прикладні питання забезпечення роздільної здатності і ефективності обробки сигналів у радіотехнічних та телекомунікаційних системах за наявності завад [Текст] : монографія / Ю. М. Бойко, О. М. Шинкарук, Л. В. Карпова, І. І. Чесановський. − Хмельницький : ХНУ, 2019. – 218 с.


   Подано результати теоретико-прикладних досліджень щодо вдосконалення методів обробки некогерентних імпульсних радіолокаційних сигналів та розробки структурно-алгоритмічних рішень існуючих і перспективних РТЗ. Проаналізовані сигнально-кодові конструкції для підвищення завадостійкості телекомунікаційних каналів передачі інформації.
   Для фахівців, науковців, викладачів і студентів спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка».

Зміст

Розвиток теорії і техніки цифрових обчислювальних синтезаторів [Текст] : навч. посіб. / О. І. Полікаровських, І. В. Гула, Л. В. Карпова, Л. О. Ковтун. − Хмельницький : ХНУ, 2019. − 256 с.


   Розглянуто методи підвищення частотного діапазону, точності і швидкості синтезу сигналів із застосуванням непозиційних систем числення та фазових частотно-часових перетворень, Запропоновано принципи побудови прямих цифрових синтезаторів частоти на основі непозиційних систем числення.
   Для науковців, аспірантів, викладачів та студентів інженерно-технічних спеціальностей.

Зміст

Горошко, А. В.
Практикум з електротехніки: використання MATLAB при вивченні курсу електротехніки [Текст] : навч. посіб. / А. В. Горошко, О. В. Гейдарова. − Хмельницький : ФОП Ковальський, 2019. − 134с.


   Охоплені питання застосування пакету прикладних програм MATLAB для розв’язання задач курсу електротехніки. Практикум знайомить студентів із загальними основами застосування програми MATLAB в електротехнічних розрахунках, і з низкою частинних, в яких розглядаються специфічні питання розрахунку електротехнічних кіл. У практикумі даються загальні відомості і приклади з імітаційного моделювання електричних і магнітних кіл за допомогою пакету Simulink, що входить у MATLAB. Посібник викладено доступною мовою, чітко сформульовані основні визначення і висновки. Методи розрахунку електричних кіл мають велику кількість прикладів програм мовою MATLAB. Текст супроводжується великою кількістю ілюстрацій, що пояснюють приклади. Посібник призначений в першу чергу студентам, які навчаються за спеціальностями галузі «Електрична інженерія», але може бути корисним для студентів всіх форм навчання і всіх спеціальностей.

Зміст

Основи проектування та розробки ВЕБ-додатків [Текст] : навч. посіб. / Е. А. Манзюк [та ін.]. − Хмельницький : ХНУ, 2019. – 186 с.


   Викладено концепції розробки та проектування веб-додатків. Пояснення матеріалу та його аналіз супроводжується прикладами практичної реалізації.
   Для студентів ЗВО, які вивчають сучасні інформаційні технології в рамках дисциплін напряму веб-програмування.

Зміст


Перейти до вмісту