• -

21 листопада – День Гідності та Свободи

Я за тебе, моя Україно,
Душу й тіло свої віддаю!
Я за тебе моя Україно,
На майдані сьогодні стою!

Вірю я, що ти все таки встанеш
Та згортуєш навколо усіх!
І найкращою в світі ти станеш!
Вірю я, віриш ти, вірить світ!

О.С. Герасимов

   День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
   Саме тоді мільйони українців, серед яких були тисячі хмельничан, на Майдані Незалежності у Києві та майданах інших українських міст стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина.
   З метою віддання належної шани патріотизму й мужності героїв Майдану в читальному залі книгозбірні експонується книжкова виставка-пам’ять “Майдан у кожному серці”.
   На ній представлені видання, що розповідають про мужність та відвагу учасників “Революції Гідності”; нагадують про те, якою ціною здобувалися свобода та незалежність, новий шанс для України стати справжньою європейською державою.

   Серед представлених видань – книги наших земляків: старшого солдата Національної гвардії України Лідії Ільків “До волі дорога”; книга “Листопада кривавого слід” Володимира Лукіянчука, який протягом тривалого часу від Хмельницької ради Майдану займається питаннями організаційної та фінансової допомоги сім’ям загиблих та постраждалих.
   Чільне місце на виставці займають книги членкині Національної спілки журналістів України, заслуженої журналістки України Станіслави Старостіної – “Увійшли у безсмертя… Книга пам’яті Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини” та “Ти – Герой України”.
   Боротьба за вільну Україну триває і сьогодні задля цивілізаційних перспектив підростаючого покоління та в ім’я пам’ яті про Героїв Небесної Сотні, які пожертвували життям за наш шанс на гідне майбутнє.

Слава Україні! Героям Слава!

Перейти до вмісту