• -

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

   11 лютого 2015 року Указом Президента України № 69/2015 “Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” в країні встановлено щорічне відзначення 20 лютого особливого пам’ ятного дня – “Дня Героїв Небесної Сотні” – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

   Напередодні цієї героїчної та водночас скорботної дати в новітній історії нашої країни в бібліотеці в режимі онлайн пройшов урок пам’яті «Герої Небесної Сотні Хмельниччини» для студентів 1-4-х курсів спеціальностей 014 Середня освіта (освітня програма «Англійська мова і література») та 035 Філологія (освітня програма «Філологія. Прикладна лінгвістика»).

   Наших земляків, Героїв Небесної Сотні – Бондарчука Сергія, Васильцова Віталія, Дзявульського Миколу, Клітинського Олександра, Корнєєва Анатолія, Мазура Артема, Пагора Дмитра, Подригуна Олександра, Чаплінського Володимира, Шеремету Людмилу в тому морозному кривавому лютому 2014 року ніщо не лякало і не зупиняло — ні кулі снайперів, ні нелюдська жорстокість “беркутівців”. Вони були озброєні незборимою силою духу, загинули, та не скорились.

   Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть у народній пам’яті, бо “Герої не вмирають!”

   Історія подій під час Революції гідності, розповіді про мужність і героїзм її учасників представлені у книжках на виставці “Небесна Сотня. Герої не вмирають”.


Прощання


Мамо, я живий, лиш заплющені очі….
І серце не б`ється, не вирує кров…
Ти тільки не плач, знай – всі дні і ночі
Я буду поруч – в грудях, де живе любов!
Ти пробач мене, мамо, за гіркії сльози,
За той біль, і той жаль, що я наробив.
Я ж хотів лише миру, добра і свободи…
А мене за це ворог безжалісно вбив.
Не жалій, моя нене, що я не вернуся.
Не кляни ворогів! Нехай судить їх Бог!
Я для тебе сьогодні з небес посміхнуся,
Ти лишень свої очі здійми до зірок…

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!



Перейти до вмісту