• -

До Міжнародного дня рідної мови

   Міжнародний День рідної мови, який відзначається щороку 21 лютого, відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. Головною декларованою його метою є сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. В Україні свято відзначається з 2002 року.
   Як казав Іван Огієнко, «Мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, сутність нашої свідомості». Впродовж віків український народ творив, плекав та оберігав свою мову. Тому вона є не лише засобом спілкування, а й твердинею цілого народу, скарбницею її культурних надбань.
   Сьогодні українською мовою розмовляє близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. Українська мова – державна мова України. Вона також є рідною мовою для українців, які проживають не тільки в Україні, але й за її межами.
   Для усіх бажаючих та тих, хто прагне удосконалювати свої знання з рідної мови, наукова бібліотека презентує книжкові виставки “Рідна мова, поетична і пісенна” (читальний зал, 8-й поверх) та “Українська мова у професійному спілкуванні” (абонемент, 3-й поверх).

   Також запрошуємо переглянути віртуальну виставку “Ми мову називаємо святою”.
   Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!


Перейти до вмісту