• -

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки

   Леся Українка. Геніальна донька українського народу

   25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури.
   До цієї знаменної дати в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету проведено літературознавче свято «Леся Українка. Геніальна донька українського народу», участь в якому взяли студенти груп УПЕП-19-1 та УПЕП-20-1 (спеціальність «Економіка», спеціалізація «Управління персоналом та економіка праці») разом із кураторкою, кандидаткою економічних наук, викладачкою кафедри УПЕП Базалійською Наталією Петрівною. Підготовила і провела захід завідувачка сектору наукової бібліотеки ХНУ Нагорна Наталія Володимирівна.

   За сміливість думки й глибину поглядів, за громадянську мужність і суворе подвижництво Лесю Українку в різний час називали по-різному. То вона була Жанною д’Арк української поезії та дочкою Прометея, то ніжною, блакитноокою Лесею і поетесою поступових ідей. Але вже час озвучити її істинне імення – геніальна дочка України!

   Творча спадщина Лесі Українки включає більше 270 віршів, не рахуючи поем і віршованих драматичних творів, півтора десятка оповідань, стільки ж статей, величезну кількість перекладів, безліч зібраних унікальних народних пісень, казок, переказів, легенд українського народу. До найвизначніших творів Лесі Українки належить драма «Камінний господар”, а драма-феєрія “Лісова пісня” – до шедеврів світової драматургії.
   Палкий і харизматичний образ Лесі Українки не застаріває, не вкривається павутинням віків, не стирається часом.


До 150-річчя від дня народження Лесі Українки (презентація)


Перейти до вмісту