• -

   До фонду наукової бібліотеки надійшли нові видання:

Методи і алгоритми захисту інформаційних ресурсів комп’ютерних систем : навч. посіб. / В. М. Джулій, Ю. П. Кльоц, І. В. Муляр, В.М. Чешун. Хмельницький : ХНУ, 2021. – 174 с.


   Подані поняття технологій захисту інформаційних ресурсів комп’ютерних систем, види інформаційних загроз і атак, методи та засоби керування безпекою, способи і критерії оцінки ефективності систем захисту інформації, базові криптографічні методи захисту, способи аутентифікації інформаційних повідомлень тощо.
   Для студентів ЗВО першого рівня вищої освіти спеціальностей 125 «Кібербезпека» та 123 «Комп’ютерна інженерія»

Зміст

Основи радіофотоніки: навч. посіб. Ч. 1 / Ю.М.Бойко, В.А.Дружинін, М.П.Трембовецький, М.І. Рєзніков/ за заг. ред. M.I. Рєзнікова. – Київ : Каравела, 2020. – 184 с.


   Розглянуто вступ до мікрохвильової фотоніки; проаналізовано і досліджено радіочастотні характеристики, які є найбільш важливими для кількісного опису систем мікрохвильової фотоніки; розглянуто умови і принципи формування, приймання та оброблення оптичних сигналів для різних систем оптотехніки, надвисокочастотної радіоелектроніки та електротехніки. Також розглянуто і досліджено шуми та джерела шуму у волоконно-оптичних лініях.
   Для студентів і аспірантів, які навчаються за спеціальністю “Телекомунікації та радіотехніка”, а також для наукових, науково-педагогічних працівників і розробників апаратури, що працюють у галузі “Електроніка та телекомунікації”, та для наукових і технічних фахівців, які працюють у суміжних галузях.

Зміст

Розрахунок і конструювання типових деталей і вузлів обладнання харчових виробництв та сільськогосподарських машин : навч. посіб. / М. С Стечишин, А. В. Мартинюк, М. В. Лук’янюк [та ін.]. – Хмельницький : ХНУ, 2020. – 231 с.


   Наведені основи теорії розрахунку на міцність деталей апаратів харчової промисловості та машин аграрного комплексу. В другій частині подані приклади, варіанти контрольних завдань та довідкові дані для практичних розрахунків елементів і вузлів цього обладнання.
   Для студентів спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» та 208 «Агроінженерія».

Зміст