• -

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

   20 лютого згідно з Указом Президента від 11.02.2015 р. “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні.
   2014 року Президент України заснував державну нагороду “Орден Героїв Небесної Сотні” (Указ № 844 від 3.11.2014 р.), якою відзначаються особи за проявлення громадянської мужності, патріотизму, обстоювання принципів демократії, прав і свобод людини, а також активну благодійну та громадську діяльність.

   “Небесною Сотнею” називають загиблих учасників Революції Гідності (107 загиблих, різних за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону).
   Цього дня, згадуючи найтрагічніші події 2013–2014 років, ми вшановуємо пам’ять тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини.

   Спільний відеопроєкт Національного музею Революції Гідності та ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” представляє ряд відео, присвячених Героям Небесної Сотні, з циклу “Характери гідності”. Це короткі історії про їхні дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи. Усі випуски доступні на ютуб-каналі музею.
   З нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні наукова бібліотека презентує книжково-ілюстративну виставку “Небесна Сотня. Герої не вмирають” та пропонує кураторам академічних груп до замовлення просвітницький захід “Герої Небесної Сотні Хмельниччини”.

Замовити захід prosvit_libkhnu@ukr.net


Перейти до вмісту