• -

Мистецька година “Монументальна творчість родини Мазурів”

   Упродовж вересня в бібліотеці на замовлення кураторів академічних груп відбулися просвітницькі заходи, зокрема: “Хмельницький – подорож у минуле”, “Мода і люди. Коко Шанель”, “Пантелеймон Куліш – письменник, перекладач, видавець, редактор”.

   Напередодні Дня художника (щорічно друга неділя жовтня) в читальному залі книгозбірні пройшла мистецька година “МОНУМЕНТАЛЬНА ТВОРЧІСТЬ РОДИНИ МАЗУРІВ”. На захід завітали студенти груп ДМ-22-1 та ДМс-22-1 разом зі своєю кураторкою, кандидаткою педагогічних наук, доценткою кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Ларисою Корницькою. Підготувала та провела захід завідувачка відділу збереження фондів бібліотеки Світлана Диха.

   Микола Мазур –почесний громадянин міста, монументаліст, скульптор, живописець-станковіст, графік, педагог. Певний час Микола Іванович працював на кафедрі дизайну факультету технологій і дизайну Хмельницького національного університету.
   Фантастичні та оригінальні скульптури і монументи, що виконані батьком та сином – Миколою і Богданом Мазурами створили своєрідну архітектурну ауру та імідж Хмельницького. Зокрема, у кінотеатрі “Планета” – залізний “Веселий потяг”, у парку Чекмана – дитяче містечко, на головній площі міста – скульптура “Віра. Надія. Любов”, у центрі міста – пам’ятник жертвам репресій комуністичного режиму “Ангел Скорботи”…


Перейти до вмісту