• -

До Дня Збройних Сил України


   6 грудня Україна відзначає 31-у річницю Збройних Сил. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року “Про Збройні Сили України”. Саме свято було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII. Збройні Сили — це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, справжня гарантія державного суверенітету.
   Запрошуємо до перегляду книжково-ілюстративної виставки “Мужність на варті миру” (7 пов., чит. зал).

   Щороку до Дня Збройних Сил України присуджується премія імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва. Цьогоріч усі твори були присвячені героїчній боротьбі українського народу та воїнів Збройних Сил проти російського агресора.

   Довідка
   Премія імені Богдана Хмельницького присуджується щороку за твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, спрямовані на підняття престижу Збройних Сил України, популяризацію військової служби, формування національної самосвідомості, вірності військовим традиціям, соціально-психологічної та військово-професійної готовності до служби у Збройних Силах України.

   Переможці 2022 року:
    • літературний твір – письменник Андрій Кириченко за збірку новел “Мисливці за градами”;
    • музичний твір – композитор Вячеслав Рубель та поет Андрій Подиряк за пісню “Вставаймо”;
    • театральне мистецтво – вистава “Життя PS” колективу Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької (режисер Назар Павлик, актори Мар’яна Кучма та Олесь Федорченко);
    • кіномистецтво – автор сценарію і режисер Аліна Горловій за повнометражний документальний фільм “Цей дощ ніколи не скінчиться”.


Вітаємо з Днем Збройних Сил України!
Слава ЗСУ!

Перейти до вмісту