• -

Міжнародний інтелектуальний Digital турнір “#СловоСковороди: ми побудуємо світ кращий”. ХНУ увійшов у десятку переможців!

   8 грудня 2022 року з нагоди 300-літнього ювілею великого Мислителя, Педагога, Письменника Григорія Сковороди відбувся Міжнародний Digital інтелектуальний студентський турнір “#Слово Сковороди: ми побудуємо світ кращий”. Турнір організовано Науковою бібліотекою Київського національного університету культури і мистецтв, Харківською державною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка за підтримки Харківського обласного відділення Української бібліотечної асоціації. Як співорганізатор до заходу долучилася й Наукова бібліотека Хмельницького національного університету.

   Вшанувати 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди зустрілися на платформі “Zoom” 92 учасники – студенти, викладачі та представники бібліотек із 22 закладів вищої та фахової освіти України, а також українці з Польщі, Чехії, Німеччини, Австрії та Швеції.
   Голова Студентського літературного театру “Глорія” ХНУ та лауреатка численних наукових і творчих конкурсів, студентка спеціальності “Середня освіта. Українська мова і література” 4-го курсу навчання Яніна ГУМЕНЮК взяла участь у цьому заході від імені студентської спільноти Хмельницького національного університету та посіла 8 місце серед 85 студентів, які долучилися до гри та отримала сертифікат.

   Духовною наставницею Яніни Гуменюк виступила багаторічний керівник СЛТ “Глорія” ХНУ, викладач кафедри української філології Таїсія КОВАЛЬ, а науковим керівником – завідувач кафедри української філології проф. Інна ЦАРАЛУНГА.

   За результатами гри Хмельницький національний університет посів почесне 5 місце, увійшовши до 10-ки найкращих серед команд-учасниць закладів освіти.

   На початку гри координатори турніру Олена СКАЧЕНКО – завідувач науково-методичного відділу НБ КНУКіМ, Катерина ВІРЮТІНА – зав. сектору відділу науково-методичної роботи ХДНБ ім. В.Г. Короленка та Людмила ГЛАЗУНОВА – голова ХОВ УБА, заступник директора з наукової роботи ХДНБ ім. В.Г. Короленка привітали конкурсантів, їхніх керівників і все українство зі святом. Зі вступним словом і важливими настановами звернувся до учасників заходу Народний артист України, художній керівник Київського академічного драматичного Театру на Подолі Богдан БЕНЮК.

   За допомогою інструменту “Annotate/Коментувати” в Zoom гравцям запропонували відмітити місто, країну на мапі, представленій на екрані. Символічними сердечками було позначено чимало країн Європи та міст України, серед яких – і наше рідне місто Хмельницький!

   Цікавим видом діяльності стало формування Хмаринки слів – образ “Наш Сковорода” на основі пропонованих гравцями символічних лексем. Найчастотнішими з них виявилися: “мандрівний”, “розумний”, “філософ”, викликали зацікавлення й такі: “життєлюб”, “народолюбець”, “коваль думки”, “символ студентства” та ін.

   Основним засобом проведення інтелектуальної гри “#СловоСковороди: ми побудуємо світ кращий” організатори обрали застосунок Kahoot, підготувавши спеціальні завдання і запитання з теми конкурсу.

   Насамкінець було підведено підсумки турніру, обговорено його результати та надано слово всім учасникам заходу.

Вітаємо нашу шановну учасницю з високим результатом!
Зичимо наснаги, щастя й подальших успіхів !


Перейти до вмісту