• -

20 лютого ‒ День Героїв Небесної Сотні

   День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

   Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України. Назва “Небесна Сотня” виникла за аналогією з основними структурними одиницями Самооборони Майдану – сотнями.

   З нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні наукова бібліотека презентує книжково-ілюстративну виставку “Нескорені, чиї душі на небесах” та пропонує кураторам академічних груп до замовлення просвітницький захід “Герої Небесної Сотні Хмельниччини”.

Замовити захід: prosvit_libkhnu@ukr.net


   Інтернет-ресурси про Революцію Гідності, зокрема Героїв Небесної Сотні
•    Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності
•    Небесна Сотня. Герої не вмирають. Сайт-меморіал пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності в Україні зими 2013 – 2014 років
•    “Революція Гідності і цінностей: як Євромайдан змінив Україну”. Проєкт Центру досліджень визвольного руху
•    “Майдан: усна історія”. Проєкт Українського інституту національної пам’яті

   Герої Небесної Сотні прийняли перший бій у війні, яка триває донині, а їхній подвиг слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

Слава Україні!
Героям слава!

Перейти до вмісту