• -

70 років від дня народження Квітки Цісик


   4 квітня виповнилося 70 років від дня народження американської співачки українського походження Квітки Цісик.

   Повне ім’я співачки – Квітослава. Рідні і близькі її називали Квіткою. А популярність у США вона здобула під артистичним псевдо – Кейсі – поєднання перших літер імені та прізвища – Kvitka Cisuk.

   Вона мала рідкісний тембр голосу – колоратурне сопрано, тож з легкістю експериментувала зі стилем – від джазу до класики. Крім того, Квітка Цісик володіла технікою, поширеною у карпатських селах – “білим голосом”. Вона працювала з Майклом Джексоном, Вітні Г’юстон і була голосом компаній Ford та Coca-Cola. Її пісні здобули нагороди “Оскар”, “Золотий Глобус” і були номіновані на “Греммі”. Свій шалений успіх і непересічний талант співачка використовувала задля популяризації української культури у світі. Саме тому наші серця найбільше зігрівають її україномовні пісні: “Два кольори”, “Я піду в далекі гори”, “Черемшина”.

   Квітослава Цісик народилась у Нью-Йорку 4.04.1953 року у сім’ї емігрантів з України. Її батьки приїхали до США зі Львова, тікаючи від радянських репресій наприкінці 1940-х років. Завдяки батькам співачка увібрала життєздатні сили двох культур – американської та української.

   До річниці від дня народження талановитої співачки в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету відбулася мистецька година “Я мріяла, що в Україні мене почують”, яку провела завідувачка сектора електронної бібліотеки Оксана ТАЛАНЧУК.
   Просвітницький захід відвідали студенти гуманітарно-педагогічного факультету Хмельницького національного університету разом зі своїми кураторами, зокрема:
   ● групи ФУМ-22-1, СОУ-22-1, СОУА-22-1 (куратор – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології Оксана ЮЩИШИНА);
   ● група СОУ-21-1 (куратор – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології Любов ОЛІЙНИК);
   ● група СОУА-19-1 (куратор – професор кафедри української філології Валентина ПАПУШИНА).

Замовити захід: prosvit_libkhnu@ukr.net


Перейти до вмісту