• -

“Волонтери – люди доброї волі”. Просвітницький захід для студентів 1-4 курсів факультету міжнародних відносин і права


   Про волонтерський рух в Україні сьогодні з захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним. У надзвичайно складний для нас усіх період волонтери не тільки готові взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем, але й об’єднують суспільство.
   “ВОЛОНТЕРИ – ЛЮДИ ДОБРОЇ ВОЛІ” – під такою назвою в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету відбувся просвітницький захід для студентів 1-4 курсів факультету міжнародних відносин і права спеціальності “Середня освіта (мова і література (англійська))”, “Філологія. Прикладна лінгвістика” , на який вони завітали разом із доценткою кафедри іншомовної освіти і міжкультурної комунікації Оксаною РОГУЛЬСЬКОЮ. Провела захід провідна бібліотекарка відділу обслуговування Антоніна ГОГІЛЬЧИНА.


   Волонтерською діяльністю люди займалися з давніх часів. Початком сучасного волонтерського руху в західних країнах зазвичай вважають створення Міжнародного комітету Червоного Хреста, яке ініціював 1859 року Жан Анрі Дюнан. У XX столітті волонтерство активно розповсюджувалося. Воно проявилося, зокрема, в допомозі постраждалим після Першої світової війни.

   У 1985-му році на 40-й сесії Генеральна Асамблея ООН у спеціальній резолюції запропонувала урядам країн світу відзначати 5 грудня як “Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку”.

   Розквіт волонтерської діяльності в Україні припав на час Революції Гідності і початок війни на Донбасі.

   З перших днів повномасштабної російської агресії (лютий 2022 року) у Хмельницькому національному університеті було створено Центр допомоги ЗСУ та вимушеним переселенцям. Співробітники університету та студенти збирають кошти на потреби ЗСУ, передають медикаменти, продукти та речі першої необхідності, здають кров, плетуть маскувальні сітки та багато ін.

Замовити захід: prosvit_libkhnu@ukr.net


Перейти до вмісту