• -

До Дня вишиванки

   У третій четвер травня українці вже традиційно святкують День вишиванки. Це свято не є офіційним, але воно стало дуже популярним, до того ж не тільки у нас, в Україні, а й за кордоном.
   Українська вишиванка ‒ не просто святковий одяг. Споконвіку вишита сорочка вважалася потужним оберегом. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка ‒ це частина генетичного коду українця.
   Сьогодні День вишиванки має особливий сенс‒ українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

До святкування Дня вишиванки
у науковій бібліотеці
Хмельницького національного університету:

● відбулася презентація виставки-інсталяції “ЛЮБОВ’Ю КВІТНУТЬ ВИШИВАНКИ” для студентів факультету технологій і дизайну групи ДЗН-21-2 (викладачка к.т.н, доцентка кафедри дизайну Галина ОЛІЙНИК)



● підготовлено відеоролик “ДЕНЬ ВИШИВАНКИ. ВІДЕОЧИТАННЯ”, створений у співпраці з гуманітарно-педагогічним факультетом Хмельницького національного університету, зокрема доцентом кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Олександром ЛІВШУНОМ та студентами груп ТН-20, ТН-21, ТН-22.
● презентовано віртуальну книжкову виставку “УКРАЇНСЬКЕ ВБРАННЯ – ЧАСТКА НАРОДНОЇ ДУШІ”
● проведено просвітницький захід «ВИШИВАНКА – ДУША УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ”, на який завітали студенти факультету міжнародних відносин і права (спеціальності “Германська філологія та перекладознавство: англійська мова та друга іноземна мова”), здобувачі та здобувачки освіти 2 і 3 років навчання. Разом із викладачами кафедри германської філології та перекладознавства Денисом ДМИТРОШКІНИМ та к.пед.н. Ольгою ТАРАСОВОЮ. Провела захід завідувачка відділу збереження фондів Світлана ДИХА.





   Наукова бібліотека як співорганізатор разом із командою студентів Хмельницького національного університету (групи ДМ-20, ТНс-22, ТНс-21, ТНм) візьме участь у студентському інтелектуальному онлайн-турніру серед студентів закладів вищої освіти України “УКРАЇНСЬКА ВИШИВАНКА: ОБЕРІГ, МИСТЕЦТВО, КУЛЬТУРНИЙ КОД”, присвяченому Дню вишиванки, який відбудеться 19 травня.


Перейти до вмісту