• -

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України


   Цей день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

   Цю дату було обрано через воєнні події на сході України, коли під Іловайськом у соняшникових полях сотні наших захисників поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності. Тому символом Дня стала квітка соняха.

   У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни в Хмельницькому національному університеті відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку “Героям Слава!”. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх українських захисників і захисниць, які віддали свої життя за Україну, за кожного з нас.

   На скорботному заході виступили проректор з міжнародних зв’язків, д.е.н., проф. Микола ЙОХНА та завідувачка відділу навчально-виховної роботи, к. пед. н., доц. ХНУ Інна ГОРЯЧОК.

   До цієї дати в науковій бібліотеці розгорнуто виставку “За Україну, за її долю, за честь і волю” (чит. зал, 7-й пов.).


Пам’ятаймо тих, хто віддав життя за Україну!
Вічна пам’ять Героям!

Перейти до вмісту