• -

“Заборонити рашизм”

   Фонд наукової бібліотеки Хмельницького національного університету поповнився новим електронним виданням “Заборонити рашизм”, доступ до якого надала бібліотека Київського університету імені Бориса Грінченка.
   Ця книга є першим науково-публіцистичним виданням, у якому дається визначення рашизму як ідеології та суспільної практики сьогодення. Вона складається з 15 розділів, серед яких – зародження і становлення української цивілізації; “російський” національний характер; “українське питання” в ідеології “русского мира”; рашизм як різновид фашизму; Україна та цивілізований світ після перемоги над рашизмом тощо.

   Авторський колектив представлено фахівцями у царині філософії, історії України та всесвітньої історії, політології, дипломатії, мовознавства, які мають значний науковий і практичний доробок.
   Автором ідеї створення книги й натхненником проєкту був Віктор Огнев’юк – український філософ, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, фундатор і ректор Київського університету імені Бориса Грінченка (2007-2022).
   Сайт видання “Заборонити рашизм”.


Перейти до вмісту