• -

Екскурсія бібліотекою для студентів-першокурсників

   27 вересня, в межах місячника “ВАМ, ПЕРШОКУРСНИКИ”, у науковій бібліотеці відбулася ознайомча екскурсія книгозбірнею для студентів-першокурсників групи ТУР-23-1 разом із викладачкою дисципліни “Культура професійного мовлення та спілкування” Таїсією Коваль (кафедра української філології).
   На початку екскурсії провідна бібліотекарка відділу обслуговування Антоніна Гогільчина ознайомила екскурсантів з фондом читального залу 7 поверху та тематичними книжковими виставками, історією книгозбірні та її структурою, надала інформацію про дистанційні послуги та можливість безкоштовного користування WI-FI на всіх поверхах бібліотеки.

   Головна бібліотекарка Анжела Кандул розкрила специфіку роботи інформаційно-бібліографічного відділу (6 поверх) та закцентувала увагу студентів, що саме тут вони можуть отримати кваліфіковану допомогу чергового бібліографа для пошуку інформації з написання самостійних робіт (контрольних, рефератів, курсових) та отримати індивідуальну консультацію для пошуку додаткових наукових інтернет-ресурсів.

   Працівниці відділу зберігання фондів Тетяна Сапарова та Наталя Гуменна представили сектор художньої та наукової літератури (4 поверх), підкреслили відкритість фонду для відвідувачів бібліотеки, а саме, можливість самостійно підійти до книжкових полиць та обрати літературний твір. Для цього студентів ознайомили з розподілом фонду сектору на українську (окремо ‒ поезія) та зарубіжну літературу, необхідністю розміщення книг за алфавітом. Також привернули увагу першокурсників до виставки «Нові надходження» , готових тематичних добірок за жанрами літератури та запропонували допомогу при підборі книжки для читання. На своє запитання стосовно наявності літератури японських авторів студенти отримали позитивну відповідь.

   На абонементі навчальної літератури, 3 поверх книгозбірні, завідувачка відділу обслуговування Тетяна Мельник на практиці продемонструвала студентам, як відбувається пошук замовленого видання у величезному двоярусному книгосховищі та запропонувала відвідувачам ігрове завдання “Знайди адресу книги”.

   Замовити екскурсію:
• електронна пошта: library_info@khmnu.edu.ua
• телефон 12-81


Перейти до вмісту