• -

Презентація монографії Лілії Іваневич “Традиційний одяг українців Поділля”

   9 листопада 2023 року в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету відбулася презентація монографії ЛІЛІЇ ІВАНЕВИЧ “ТРАДИЦІЙНИЙ ОДЯГ УКРАЇНЦІВ ПОДІЛЛЯ” за участю науково-педагогічних працівників кафедр (технології і конструювання швейних виробів; дизайну; індустрії моди в легкій промисловості; технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва), бібліотечних працівників та здобувачів освіти різних курсів.

   ЛІЛІЯ ІВАНЕВИЧ – докторка історичних наук, авторка понад 200 наукових праць з історії України, бібліографії й історичної біографістики, історії костюма, етнографії, краєзнавства та народознавства та перша лауреатка обласної премії імені Володимира Гериновича в галузі історико-культурних і краєзнавчих досліджень, випускниця Хмельницького національного університету.

   У монографії здійснена спроба репрезентувати регіонально-локальну специфіку традиційного вбрання українців Буковинської, Західної, Східної та Центральної зон Поділля другої половини 19 – початку 21 століття. Подано класифікацію народного одягу регіону за його конструктивно-художніми, функціонально-вжитковими характеристиками.

   Під час презентації монографії авторка підкреслила, що в українському народному одязі втілилася історична доля народу, його культура і традиції.

   Наукова бібліотека висловлює щиру вдячність Лілії Анатоліївні Іваневич за подаровану книгу.


Перейти до вмісту