• -

“Молодь і мова – єдність через Слово”. Міжнародний студентський інтелектуальний онлайновий турнір

   8 листопада 2023 року з нагоди Дня української писемності та мови відбувся III Міжнародний інтелектуальний студентський онлайн-турнір “Молодь і мова – єдність через Слово”.
   В інтелектуальному змаганні взяли участь:
– 30 команд із закладів вищої та передвищої фахової освіти України;
– 3 команди від українських громад за кордоном (Швеція, Туреччина, Німеччина);
– учасники з Іспанії, Ізраїлю, Об’єднаних Арабських Еміратів.
   • Турнір підготовлено й проведено фахівцями Наукової бібліотеки Київського національного університету культури і мистецтв, Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка за підтримки Харківського обласного відділення Української бібліотечної асоціації.
   • Співорганізатори заходу – бібліотеки закладів освіти України, зокрема й Наукова бібліотека Хмельницького національного університету, а також українські громади за кордоном.

   Магістранка спеціальності «Філологія. Українська мова і література» 1-го року навчання та лауреатка численних наукових і творчих конкурсів Яніна ГУМЕНЮК взяла участь у цьому заході від імені студентської спільноти Хмельницького національного університету (науковий керівник – д. філол. н., проф. Інна ЦАРАЛУНГА).

   До вікторини “Серцем до мови, розумом до перемоги!” долучилося 178 гравців, які мали правильно та швидко відповісти на 25 питань. Перші 20 питань стосувалися синонімів, неологізмів, прислів’їв та приказок української мови. Ще 5 питань – історії написання та змісту “Енеїди” І. Котляревського, яка у 2023 відзначає 225 років з часу першого видання.

   Завдяки активності Яніни Гуменюк та творчому підходу учасниці гри до розвʼязання завдань Хмельницький національний університет посів почесне 16 місце, увійшовши до ТОП-20 серед команд-учасниць закладів освіти різних рівнів.

   III Міжнародний інтелектуальний студентський онлайн-турнір “Молодь і мова – єдність через Слово” став чудовою нагодою для молоді України об’єднатися в захопливій грі та перевірити свої знання з української мови, літератури і культури.

Вітаємо учасницю турніру – ЯНІНУ ГУМЕНЮК!
Зичимо невичерпного натхнення і нових звершень!

Відеозапис турніру


Перейти до вмісту