• -

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

   Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо Героїв Небесної Сотні, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу. Їхні імена першими увійшли у мартиролог загиблих у російсько-українській війні ще у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння загинули активісти Майдану.

   День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

До списку Героїв, які віддали життя на Майдані, увійшли 10 наших земляків:
Сергій Бондарчук, Микола Дзявульський, Дмитро Пагор, Артем Мазур, Анатолій Корнєєв, Віталій Васільцов, Олександр Клітинський, Людмила Шеремет, Володимир Чаплінський, Олександр Подригун.

   Пам’ять про подвиг Небесної Сотні у 2024 році вшановується під гаслом “Залишаємося гідними своїх Героїв!”

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні наукова бібліотека пропонує:

• Відеопрезентацію книжкової виставки “Небесна Сотня – шлях у безсмертя” (до 10-ї річниці Небесної Сотні)
• книжково-ілюстративні виставки
      “Нескорені – чиї душі на небесах” (чит. зал, 7-й пов.)
      “Україна. Майдан. Шлях до свободи” (4-й поверх)
• просвітницький захід “Герої Небесної Сотні Хмельниччини” (замовити захід – prosvit_libkhnu@ukr.net)


Перейти до вмісту