24 серпня в Україні відзначається День Незалежності – щорічне державне свято. Саме цього дня 1991 року Україну було проголошено незалежною, демократичною державою, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

   Це не просто День народження держави. Цей день віддзеркалює героїчну і трагічну історію нашого народу, возвеличує незламний волелюбний дух, боротьбу, яку тернистою віковою дорогою до незалежності здійснювали сотні тисяч незламних борців. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролись за державність, а також день, коли варто думати про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед ними.

   З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та з метою гідного відзначення 28-ї річниці проголошення Незалежності України, утвердження у громадян патріотизму та гордості за свою державу, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність та територіальну цілісність України в науковій бібліотеці університету розгорнуто цикл книжкових виставок: «З Україною в серці» (вестибюль бібліотеки), «Живи та міцній, Українська державо!» (читальний зал, 7-й поверх), «Україно моя, ти одна, як життя!» (абонемент художньої літератури, 4-й поверх).

   Експозиції виставок презентують історичну, документальну, науково-популярну, художню літературу, що висвітлюють історію державотворення в Україні від найдавніших часів до сьогодення.

   Книги серії „Україна – хронологія розвитку” представляють відомих державних діячів часів Київської Русі. „Дорогу до храму” національної державності торували славнозвісні козаки-запорожці, тисячі січових стрільців та воїнів УПА, мільйони тих, хто словом і діями сприяв збереженню і утвердженню національної свідомості.

   Вагоме місце на виставках присвячено історії створення державних символів України, історичним портретам тих, хто очолював та творив українську державу в різні часи, зокрема В.Винниченку, М.Грушевському, С.Петлюрі, В.Чорноволу та іншим видатним борцям за українську державність.

   Окреме місце на виставках займають видання про трагічні події, що вібулися на Київському Майдані у 2013-2014 роках, про Героїв Небесної Сотні, які вписали яскраву і трагічну сторінку до світової історії.

   На web-сайті книгозбірні можна переглянути віртуальні виставки: «Ми мову називаємо святою», «Видатні постаті України», «Славетні жінки України», «Українська культура», «Українське вбрання – частка народної душі» та ін.

   Сьогодні ми, українці, створюємо новітню Українську державу, втілюємо в реальність одвічну мрію нашого народу – бути назалежними і вільними у своїх поглядах та переконаннях.

ВІТАЄМО З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!!!
Нехай кожен день додає нам енергії, наснаги і впевненості у завтрашньому дні!

Перейти до вмісту