• -

21 травня – День Європи

   День Європи в Україні відзначається згідно з Указом Президента України (№ 339/2003 від 19 квітня 2003 р.), щорічно у третю суботу травня. Основна мета свята – донести більше інформації про європейські країни, про їх традиції, звичаї, підкреслити бажання українського народу розвиватися і вступати у світову спільноту.

   Історична довідка
   Рада Європи це свято відзначає 5 травня (у день заснування цієї міжнародної організації 1945 року), Європейський Союз – 9-го травня (на відзначення річниці проголошення історичної Декларації Шумана від 9 травня 1950 року, в якій було викладено його ідею щодо нової форми політичного співробітництва у Європі).

   Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей. В Україні – для посилення самоідентифікації нашої країни як європейської держави.
   Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.
   З нагоди святкування Дня Європи в Україні в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету розгорнуто книжкову виставку “Європу майбутнього будуємо сьогодні”. Кураторам академічних груп пропонуємо до замовлення просвітницький захід “Україна – частина Європи”.

   Замовити просвітницький захід: prosvit_libkhnu@ukr.net

   Напередодні святкування цього дня в науковій бібліотеці ХмельниНапередодніцького національного університету відбувся онлайн-захід “Україна – частина Європи” на замовлення Ольги Тарасової – доцентки кафедри германської філології та перекладознавства. На віртуальну екскурсію завітали студенти 2 курсу (спеціальність “Філологія”, спеціалізація “Переклад”). Підготувала та провела захід завідувачка сектору електронної бібліотеки Оксана Таланчук.


Перейти до вмісту