• -

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

   Цей день встановлено Указом Президента України № 621/2019від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.
   Символікою цього дня є квітка соняшника, оскількивін є уособленням скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами. У цей час, як відомо, поспівають соняхи, однак збирати їх у серпні 2014 року було складно, адже в цих соняшниках, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники.
   Серед учасників тих трагічних подій були і наші земляки з Хмельниччини, які загинули за вільну та демократичну Україну: Євген Андріюк (21 рік, боєць 8-го окремого полку спеціального призначення), Андрій Журавленко (40 років, розвідник з добровольчого батальйону “Донбас”), Олександр Співачук (31 рік, майор, правоохоронець, інспектор батальйону “Миротворець”, випускник Хмельницького національного університету за спеціальністю “Виробництво електронних засобів”). Про мужність та неймовірний героїзм солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони, зокрема, про наших земляків, героїв АТО Хмельниччини та сотні учасників Іловайської трагедії розповідається у документально-публіцистичних виданнях, з якими можна ознайомитися в читальному залі та на абонементі художньої літератури наукової бібліотеки.


Вічна пам’ять Героям!

Перейти до вмісту